امامحسین علیه السلام دیگر مختص به یک زمان و مکان خاص نیست، برای همیشه تاریخ است. (شهید مطهری)
امام حسین(ع) با قیام خود بنای مبارزه با ظلم و ستم را به همه انسانهای آزادیخواه دنیا آموخت و همه مرزهای جغرافیایی و دینی را پشت سر گذاشت و درس آزادی و آزادگی را درهمان روز عاشورا بیان کرد که: ((اگر دین ندارید لا اقل آزاده باشید)) کلامش به قدری از دل برآمد که یزیدیان را هم ( حمید بن مسلم از راویان لشگر دشمن) شیفته خود کرد. [ 1 [ و چنان تاثیر گذار که شمر ملعون نیز در توصیف شخصیت حسین (ع) می گوید: به خداى سوگند که او روح تسخیر ناپذیر پدرش على را در کالبد دارد.[ 2 [
به غیر از اشخاص قیامهای زیادی نیز با الگو گرفتن از قیام ابا عبدالله (ع) بساط ظلم و ستم را از پیش خود برداشتند که گل سرسبد همه قیامهای عاشورایی و فیامهایی که از قیام عاشورا الگو گرفته اند قیام شکوهمند مردم ایران علیه سلطنت پهلوی بود که نام ایران را برای همیشه جاودان کرد و از این قبیل هم مقاومت بچه شیعه های حزب الله لبنان را می توان نام برد که همه معادلات را با سلاح ایمان و توسل به حضرت حسین(ع) برهم زدند.
امام حسین قلبهای زیادی را در گوشه و کنار جهان تسخیر کرده است .
تاملاس توندون هندو، رئیس سابق کنگره ملّی هندوستان، در نقش قیام امام حسین (ع) در سطح فکر بشریت گفته : این فداکاری های عالی از قبیل شهادت امام حسین(ع) سطح فکر بشریت را ارتقا بخشیده است و خاطره آن شایسته است همیشه باقی بماند. و عبّاس محمود عقّاد (نویسنده و ادیب مصری) در توصیف قیام عاشورا می گوید : جنبش حسین(ع)، یکی از بی نظیرترین جنبش های تاریخی است که تاکنون در زمینهء دعوت های دینی یا نهضت های سیاسی پدیدار گشته است ... دولت اموی پس از این جنبش، به قدر عمر یک انسان طبیعی دوام نکرد و از شهادت حسین(ع) تا انقراض آنان بیش از شصت و اندی سال نگذشت.
امام حسین نه تنها به قلبها رسوخ کرده بلکه مذاهب مختلف را نیز تحت تاثیر خود قرار داده به نحوی که احادیثی که اهل سنّت در صحاح پیرامون شخصیت ابا عبدالله(ع) آورده اند به مراتب بیشتر از کتب شیعی است و به همین ترتیب در مورد وقایع و پیامدهای قتل حسین بن علی (ع) در کتابهایشان روایات متعدد نقل کرده اند.
و حتی گفته می شود اهل سنت اندونزی مراسمی با عنوان تابوت کشی برای عزای امام حسین(ع) دارند که در تاریخشان هم ثبت است.
از این قاعده مسیحیان هم مستثنی نیستند مثلاً آنطون بارا نویسنده مسیحی در کلامی احساسی می نویسد : اگر حسین از آن ما بود، در هر سرزمینی برای او بیرقی برمی افراشتیم و در هر روستایی برای او منبری بر پا می نمودیم و مردم را با نام حسین(ع) به مسیحیّت فرا می خواندیم.
و شخصیت بسیار والا و زبانم الکن. در کلامی کوتاه: امام حسین (ع) الگوی انسانی همه دورانها و دینها و انسانهای آزاده در جای جای دنیا و ولی همه مخلوقات هستی از ازل تا ابد است.
**********************************************************
[1]ـ قصّه کربلا، ص 449.
[2]ـ بحارالانوار، ج 45، ص 50.
* منبع سخنان شخصیتها از وب سایت امام حسین (ع)
کلمات کلیدی :
»
نظر